Naar de dierenarts

Er zijn verschillende veterinaire eisen waarmee u rekening moet houden als uw huisdier naar het buitenland gaat. Zoals een ISO microchip voor identificatie, verschillende vaccinaties, een gezondheidscertificaat, legalisatie van documenten door een overheidsinstelling, parasieten behandelingen en andere documenten zoals een import permit en het boeken van eventuele quarantaine.

Voor sommige landen, zoals Australië en Nieuw Zeeland, moet u al zo'n 6 maanden voor vertrek met het veterinaire traject beginnen.  

Welke specifieke eisen er voor uw huisdier gelden hangt af van de autoriteiten in het land van bestemming.  De importeisen kunt u opvragen bij de desbetreffende ambassade. Ook online is veel te vinden, maar niet alle informatie is up-to-date of correct omdat de autoriteiten van een land de regels nog wel eens wijzigen.  Voor de vliegtuigmaatschappij heeft u een gezondheidsverklaring nodig welke niet ouder is dan een week.

Voor veel bestemmingen dienen de veterinaire documenten gelegaliseerd te worden door de staatsdierenarts, hiervoor maakt u een afspraak bij het NVWA Nederlandse Voedsel & Warenauthoriteit. Indien u dit zelf niet kunt doen, omdat u bijvoorbeeld al in het buitenland zit, neemt Flying Dutch Pets deze taak op zich. Neem contact op met Chantal voor meer informatie.

 

Flying Dutch Pets regelt het allemaal voor u!

Met mijn expertise maak ik een compleet veterinair schema voor uw huisdier zodat u exact weet wat er nodig is en wanneer u een afspraak moet maken bij de dierenarts. Indien gewenst nemen we contact op met uw dierenarts of verwijzen we u naar een dierenarts uit onze database bij u in de buurt.

  • Kiest u voor ons First Class Pakket dan is deze service inbegrepen.
    • Beoordelen of alle veterinaire documenten voldoen aan de eisen doen wij zowel in het First Class, Business Class en Maatwerk pakket.
  • Ook als u niet de vlucht boekt bij Flying Dutch Pets, omdat u bijvoorbeeld uw huisdier als overbagage geboekt heeft, kunnen we u een veterinair schema toesturen. De kosten voor deze unieke service zijn dan slechts € 50,- 

 

Met een gerust hart op reis met Flying Dutch Pets

Neem direct contact met ons op voor een veterinair schema en ga met een gerust hart op reis.